Handtekening logo naam

‘Dag van de Scheiding’ in het teken van de groeikansen voor de vrouw!

Op 9 september, de ‘Dag van de Scheiding’, wordt door ‘Sterker door je Scheiding’ een nieuw initiatief gelanceerd om vrouwen meer bewust te maken van hun mindset en de (groei)kansen die liggen verscholen in een scheiding. Dit met als doel om vrouwen sterker uit hun scheiding te laten komen en burn-outs en armoede te beperken. Bekijk de video hiernaast waarin initiatiefnemer en lotgenoot Femke uitleg geeft over dit initiatief!

Play Video

Een gratis hulpprogramma voor vrouwen dat inspeelt op de verborgen kansen van een scheiding

Nog steeds strandt 33% van de huwelijken. De mentale en financiële impact van het ‘uit elkaar gaan’ wordt groter door Corona, de huidige prijsstijgingen en de huizenmarkt. Op 9 september, de ‘Dag van de Scheiding’, wordt daarom door ‘Sterker door je Scheiding’ een nieuw initiatief gelanceerd: een hulpprogramma om vrouwen meer bewust te maken van de (groei)kansen die liggen verscholen in hun scheiding. Dit met als doel om vrouwen sterker uit hun scheiding te laten komen én om meer aandacht te vestigen op hun welzijn om zo burn-outs en armoede te voorkomen.

Wij geloven – en spreken uit eigen ervaring – dat je sterker uit je scheiding kan komen, mits je bewust aan de slag gaat met de verscholen kansen, want die zijn er! We snappen dat het lastig is om die kansen te zien als je middenin het scheidingsproces zit. En daarom willen we vanuit Sterker door je Scheiding en met een team van experts de ‘Dag van de Scheiding’ aangrijpen om een ander geluid naar buiten te brengen, om taboes te doorbreken en om vrouwen meer bewust te maken van het mentale proces en de potentiële groei die je kan doormaken tijdens een scheiding.

De Dag van de Scheiding

De ‘Dag van de Scheiding’ is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan het belang van deskundige begeleiding rondom echtscheidingen. Dit met als doel: het verbeteren van het scheidingsproces, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

De ‘Dag van de Scheiding’ valt op iedere tweede vrijdag van september en dat heeft een reden. Op 15 september 1796 werd in Nederland namelijk de allereerste echtscheiding uitgesproken.
Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd en dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 9 september.

Nog steeds eindigt 1 op de 3 huwelijken. Lees hier meer over de cijfers en trends.

Gratis initiatief op de ‘Dag van de Scheiding’:

‘Van Scheidingspijn naar Sterk en Gelukkig zijn’

Op de ‘Dag van de Scheiding’ kunnen vrouwen gratis een hulpprogramma ontvangen met als titel: ‘Van Scheidingspijn naar Sterk en Gelukkig zijn’. Vrouwen in scheiding of die een relatiebreuk doormaken kunnen met dit programma aan de slag om krachtiger door de scheiding heen te gaan, waardoor ze er sterker uit gaan komen. In het programma wordt o.a. kennis gedeeld over het rouwproces, de praktische kant van een scheiding, mindset-gerelateerde onderwerpen, voeding & hormonen, het loslaten van de ex-partner en hoe je de focus kan leggen op je eigen groei en toekomst, zodat je meer geluk gaat aantrekken.

Wat en voor wie

Dit initiatief is voor vrouwen die in een scheiding of relatiebreuk liggen. In dit programma ligt de focus op zelfontwikkeling naar aanleiding van de scheiding. Er worden waardevolle tips, inzichten en opdrachten gegeven die gericht zijn op groei. Tevens zal Femke (initiatiefnemer en lotgenoot) persoonlijke video’s, ervaringen en inzichten delen uit haar eigen scheiding. Samen met een team van experts worden vrouwen geholpen om met meer kennis door het scheidingsproces heen gaan en om er sterker uit te komen. Aan de hand van de theorie, opdrachten en video’s gaan zij bouwen aan een mooi nieuw leven na de scheiding. Bovendien komen zij als ze willen via een besloten community in contact met lotgenoten die precies hetzelfde doormaken. Het programma is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met vijf andere vrouwelijke ondernemers, waaronder een Psycholoog, Mediator, Advocaat, Kindbehartiger, Homoon- en Gewichtexpert en Dating-expert.

“Ik gun elke vrouw in scheiding persoonlijke groei, kracht, zelfvertrouwen en een sterke mindset. Met dit gratis programma wil ik ervoor zorgen dat andere vrouwen ook krachtiger door het scheidingsproces heen gaan én dat zij er sterker uitkomen.”

– Femke van der Meer –

Doel van dit initiatief

Hoe doel van dit initiatief is om ervoor te zorgen dat andere vrouwen in scheiding – net zoals Femke – door deze tegenslag in hun leven gaan groeien als mens, dat zij hun ware identiteit en potentie gaan ontdekken en benutten en dat ook zij sterker uit hun scheiding komen. Daarnaast willen we deze vrouwen waar mogelijk wat rust bieden en inzichten geven in de materie waar je mee te maken krijgt, zowel op emotioneel als praktisch vlak. Ook willen we ze graag het vertrouwen geven dat het ook met hen weer goed gaat komen. Femke zegt: “Dit doe ik onder andere door zeer persoonlijke videobeelden van mijzelf te laten zien in rouw. Ik was tijdens mijn scheiding een compleet anders mens dan hoe ik nu ben en dat ga je dan ook terugzien in dit programma. Ik hoop vrouwen hiermee te inspireren, motiveren en het vertrouwen te geven dat het ook met hen weer goed gaat komen. Hoe? Dat komt allemaal aan bod in dit programma.”

Mission Possible

Het team van Sterker door je Scheiding heeft 1 doel: zoveel als mogelijk vrouwen in scheiding helpen. Steun je deze missie, omdat je weet wat voor impact een scheiding kan hebben doordat je zelf bent gescheiden of omdat je dit proces van dichtbij hebt meegemaakt? Informeer dan vrouwen over dit initiatief waarvan jij denkt dat zij dit steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Dankjewel!

Fem_shoot

Over initiatiefnemer Femke

Femke (36 jaar, Rotterdam) is moeder van Noud en daarnaast van beroep Ondernemer en Mindset Motivator. In 2021 is Femke gescheiden. Haar ex-partner heeft haar na 16 jaar verlaten, toen hun zoon 8 maanden oud was. Lange tijd heeft zij alleen voor hun zoon gezorgd, ook in tijden van corona en lockdowns. Vanwege het alleenstaande moederschap kon zij in die periode niet werken. Na de scheiding heeft zij veel opnieuw moeten opbouwen, een proces waar ze nog steeds middenin zit. Ondanks deze hobbel met flinke uitdagingen is zij sterker uit haar scheiding gekomen.


In 2020/2021 heeft Femke het initiatief Sterker door je Scheiding opgericht en de daarbij behorende Online Programma’s ontwikkeld. Van de ervaringen die zij heeft opgedaan tijdens en na haar eigen scheiding heeft zij veel geleerd. De manier waarop Femke met haar scheiding is omgegaan heeft haar veel persoonlijke groei gebracht. Dat wat ze heeft geleerd en de inzichten die ze heeft opgedaan wil zij graag doorgeven aan andere vrouwen die in scheiding liggen. Ze heeft hierover namelijk een visie en die visie heeft ze onder andere verwerkt in dit gratis programma. Om alle thema’s krachtig aan te vliegen heeft Femke een fantastisch vrouwenteam bij elkaar gekregen, die allemaal vanuit hun eigen expertise inhoudelijk hebben bijdragen aan dit programma. Dit is iets waar Femke heel dankbaar voor is.


Femke staat weer vol in het leven. Ze is weer actief binnen verschillende (mindset-gerelateerde) ondernemingen en weet het ondernemerschap en moederschap goed te combineren. 
Ook heeft zij een nieuwe relatie aangetrokken en is zij gelukkig met Celebrity trainer & Influencer

Mark Jenkins uit Amerika.

“Ik wil vrouwen inspireren, motiveren en meer bewust maken van hun

eigen groeikansen die liggen verscholen in een scheiding.”

– Femke van der Meer –

Waarom Femke vrouwen wil helpen

“Als je als vrouw jouw scheiding aangrijpt om als mens te willen groeien, dan vind ik dat al een hele goede en moedige keuze. Die keuze wil ik dan ook graag supporten, want ik weet dat een scheiding zorgt voor kopzorgen, stress en pijn. Veel vrouwen worden geleefd en vergeten om op zichzelf te focussen met alle gevolgen van dien. Ik ben er – door mijn eigen scheiding en door de gesprekken die ik heb gevoerd met andere vrouwen die zijn gescheiden – van overtuigd geraakt dat een impactvolle gebeurtenis in je leven, zoals een scheiding of relatiebreuk, ook een kans is om als mens te groeien. Het is maar net hoe je ervoor kiest om met deze tegenslag in je leven om te gaan. 

 

Hoe je kan groeien? Door te kijken naar de verborgen kansen die liggen verscholen in jouw scheiding. Welke dat zijn, dat leg ik uit in dit programma en laat ik zien aan de hand van eigen ervaringen en fragmenten uit zeer persoonlijke video’s waarin je mij ziet rouwen. Ik gun elke vrouw in scheiding namelijk persoonlijke groei, kracht, zelfvertrouwen en een sterke mindset. Met dit team en programma wil ik ervoor zorgen dat alle vrouwen krachtiger door het scheidingsproces heen gaan, dat ze zich gesteund voelen én dat ze er sterker uitkomen.

Wat ik hoop is dat deze vrouwen, net als ik, een ambassadeur worden of een voorbeeld, voor vrouwen die vandaag de dag of in de toekomst besluiten, of te horen krijgen, dat ze gaan scheiden. Laten we er met elkaar voor zorgen dat die vrouwen op basis van onze ervaringen en aanpak worden gemotiveerd en geïnspireerd en dat ook zij het vertrouwen krijgen dat het ook met hen weer goed gaat komen. Dat zou de missie van mijn team, en de reis die gescheiden vrouwen en ik al hebben afgelegd tot nu toe, nog meer waarde geven.”

 

Liefs,
Femke

Het team van Sterker door je Scheiding

Alle vrouwen achter het initiatief van Sterker door je Scheiding hebben één en dezelfde missie: vrouwen helpen! Elke expert doet dit vanuit haar eigen expertise en ervaringen. Het team is zorgvuldig samengesteld. Ze begrijpen wat een vrouw in scheiding doormaakt en weten hoe zij vrouwen kunnen helpen om krachtig door een scheidingsproces heen te gaan en er sterker uit te komen. Dat doen ze niet los van elkaar, maar met elkaar! Maak kennis met alle vrouwen achter dit initiatief en kom erachter waarom zij de handen ineen hebben geslagen.


Cijfers en trends rondom scheidingen

Elk jaar scheiden veel mensen. Het lijkt een open deur, want de meesten van ons weten dat meer dan 33% van de huwelijken strandt. En dat is nog steeds zo! Het onderwerp ‘scheiden’ is en blijft daarom dus actueel en impact hebben op veel gezinnen. Meer weten over de actuele cijfers? Welke trends we zien en wat voor impact corona en de huizenmarkt hebben op scheidingen? Lees hier meer informatie over de huidige ontwikkelingen.

Meld je nu (gratis) aan voor dit programma!

Hoe dit programma werkt? Heel simpel! Meld je hieronder aan en je kan vanaf 9 september direct aan de slag. Je ontvangt van ons een mail waarin we je verwijzen naar het programma. Je bepaalt daarna zelf waar en wanneer je ermee aan de slag gaat! 

© Femke van der Meer. All rights reserved.

GRATIS HULPPROGRAMMA

'VAN SCHEIDINGSPIJN NAAR STERK EN GELUKKIG ZIJN'


Vul je naam en e-mailadres in en meld je aan voor het gratis hulpprogramma 'Van Scheidingspijn naar Sterk en Gelukkig zijn'!