Handtekening logo naam

'Van Scheidingspijn naar
Sterk en Gelukkig zijn'

Dag 5: Praktisch Scheiden

Welkom bij dag 5 van het gratis programma ‘Van scheidingspijn naar sterk en gelukkig zijn’. Vandaag staat in het teken van de praktische kant van een scheiding. Het doel van vandaag is om de eventuele chaos in je hoofd omtrent vragen rondom de praktische kant van een scheiding wat te structureren. We gaan je in hoofdlijnen uitleggen wat je zoal kan verwachten van een scheidingsproces. Ook gaan we wat eerste stappen zetten in het aan de slag gaan met wat praktische zaken. Bekijk nu eerst de video hieronder die hoort bij dag 5 van dit programma ‘Dag 5: Praktisch Scheiden’.

De actiepunten voor vandaag in 1 overzicht:

Play Video

De praktische kant van een scheiding: waar begin je? Wat is handig om vooraf onderling te bespreken? Welke hulp schakel je in? Wat is de rol van een mediator? Hoe ziet het scheidingsproces eruit? Welke documenten moet je gaan verzamelen? Over welke vragen uit het ouderschapsplan moeten jullie zoal nadenken als jullie kinderen hebben?
Je gaat ermee aan de slag in het E-Book ‘Praktisch scheiden’.

Nadat je de video hierboven hebt bekeken waarin ik je uitleg geef over wat we vandaag gaan doen en waarom we dat gaan doen, verwijs ik je graag naar het E-Book ‘Praktisch Scheiden’ die je hieronder kunt downloaden.

Download nu het E-book 'Praktisch scheiden' en krijg inzicht in de eerste stappen die je kunt zetten!

16

Ik weet nog goed dat toen ik ging scheiden dat ik heel onrustig werd van het toen nog onbekende praktische scheidingsproces. Veel vragen raasden door mijn hoofd. Want, hoe zit het bijvoorbeeld met de financiën en inboedel? En, welke afspraken maken we over ons kind? Achteraf bekeken had ik minder in paniek moeten schieten. Op veel vragen hoef je namelijk nog niet direct een antwoord te hebben en veel antwoorden op vragen komen vanzelf gedurende het proces realiseer je dat, welke praktische uitdagingen ook op je pad komen, iets pas echt een ‘probleem’ is als je er geen oplossing voor kunt vinden. Laat het je geruststellen dat er altijd genoeg instanties, mediators, adviseurs, specialisten, familie en vrienden en voor je klaar staan om met je mee te denken.

Liefs,

Femke

Maak kennis met Petra den Hollander

Sinds 2001 werkt Petra als advocaat. Ze vindt het prettig om zaken in perspectief te plaatsen en met haar kennis, ervaring en aanpak van betekenis te zijn voor anderen. Haar grootste drijfveer is dat ze mensen wil helpen, versterken en verbinden, door met beide partijen aan tafel te gaan zitten, het gemeenschappelijk belang te ontdekken en constructief te werk te gaan. Dit levert volgens haar vaak veel meer op dan de strijd voeren. Petra is een van onze teamleden achter Sterker door je Scheiding. Middels de uitgebreide module over de praktische kant van een scheiding, die je vindt in het programma Sterker door je Scheiding, hoopt Petra dat vrouwen hun scheiding op een goede manier kunnen regelen, dat ze er sterker uitkomen én dat ze weer de rust en balans vinden in hun leven.

Petra den Hollander

© Femke van der Meer. All rights reserved.